De Nieuwe HTC Desire 500

No Comments

De telefoon is gemaakt van plastic, maar de kwaliteit is erg hoog. Plastic is “bestand” tegen de vingerafdrukken en blijft bijna altijd glanzend. Het is lovenswaardig dat de HTC voor dit model voorspelde de opening van de behuizing waaronder vervangbare batterij, micro SD en micro SIM-slots. In nederland kun je heel goedkoop telefoon abonnementen vinden voor deze telefoon.

Lekker In De Hand Liggend

Zoals met de meeste hedendaagse telefoons, is de achtergrond enigszins robuust en past de HTC Desire 500 mooi in je hand en kan deze gemakkelijk met één hand worden gebruikt. We kunnen niet hetzelfde zeggen voor de toetsen die iets moeilijker te drukken zijn.

Het tegenovergestelde zijn capacitieve knoppen onderaan het scherm, die direct beschikbaar zijn en snel reageren op aanraking. Over de zijtoetsen gesproken, ze zien er erg mooi uit, dus als dat belangrijk is voor iemand, is dat zeker een goede zaak.

Het Scherm Van De Nieuwe HTC Desire 500

Met een 4,3-inch kunnen we zeggen dat de HTC Desire 500 een van die telefoons is die je van je andere hand maakt. Als het op kwaliteit aankomt, is dit het LCD-scherm met een resolutie van 480 × 800 pixels en een dichtheid van 217 pixels per inch.

Dit betekent dat het scherm behoorlijk fatsoenlijk is, met zeer correcte kleuren en kijkhoeken. Het scherm reageert relatief goed op zonlicht, dus daar maak je je geen zorgen over.

Specificaties Van de Nieuwe HTC Desire 500

Desire 500 wordt geleverd met een quad-coreprocessor en op het eerste gezicht zou dit een factor van aangename verrassingen kunnen zijn. Het is echter een Qualcomm Snapdragon 200, waarvoor we niet kunnen zeggen dat het een sprinter is, omdat op 1,2 GHz gepaard met 1 GB RAM geen indrukwekkend resultaat oplevert.

Het betekent niet dat de telefoon niet op de taken reageert, maar voor het doen van werk kost het soms wat tijd, vooral als het om sommige spellen gaat.

Een Ander Minpunt

Een ander bezwaar is slechts 4 GB aan geheugen geïnstalleerd, waarvan bijna niets meer dan 1 GB overlaat aan een gebruiker. Gelukkig is er een micro SD-uitbreiding die op de een of andere manier dit probleem kan oplossen.

De HTC Desire 500 is geen 4G-telefoon. In ontwikkelingslanden is er echter bijna geen toegang tot de LTE-verbinding, dus dit is geen groot nadeel. Onder andere verbindingen zijn Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC.

De Batterij

Wat de batterij betreft, hebben we al gezegd dat deze veranderlijk is, of dat deze kan worden verwijderd. Het heeft 1800 mA, wat genoeg is voor ongeveer 12 uur gesprekstijd via 3G, wat het resultaat bovengemiddeld is. Omdat de processor en het scherm geen energie hebben, is de HTC Desire 500 gemakkelijk bestand tegen alle gebruiksuren.

Categories: HTC Desire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *